23.7.2015

Materiaalien ja tarvikkeiden testaaminen


Kokeilin Terrasta ostamiani poran teriä saamiini kivenpaloihin. Osassa kivistä terät toimi hyvin, toiset taas oli niin kovoa ettei terä uponnut kunnolla. Kokeilin sahanterää ja yhtä kiverrusterää.  Sahanterä on timantti terä siksi se leikkasi paremmin kuin koverrusterä koversi. Koverrusterä ei ole timanttiterä, mutta sen pitäisi kuvien ja ohjelapun perusteella kovertaa laattoja.



Valkoinen laatta oli pehmeä. Ehkä hieman pehmeämpi, kuin punertava kivi. Musta laatta taas oli kaikista ehokkaista kovin, mutta leikkausjäljestä tuli helposti suora. Tosin leikkaaminen ei ollut kovin nopeaa ja siksi en leikannut nurkasta palaa kokonaan pois.



Punertava kivi oli pehmeä leikata. Kivessä ei näy kunnolla sitä kohtaa minkä leikkasin koska kokeilin hioa leikkauskohtaa pyöreämmäksi ja se toimi.


Suosikki ehdokkaani liuskekiven pala oli kaikista paras. Se ei ollut yhtä pehmeä, kuin punertava kivi, mutta leikksantui hyvin ja helposti.


Kaiverrusterä kaiversi parhaiten liuskekiveä ja valkoista laattaa. Punertavaa kiveä ja mustaa laattaa ei oikein saanut sillä terällä kaiverretuksi. Kuvissa ympyröitynä olevat vaaleammat kohdat ovat kaiverruksen yrityksen jälkiä.





Tällä terällä yritin kovertaa kiviä ja laattoja. Alhaalla on kuva timanttisahanterästä ja porasta jota käytän. Poraan kuuluu myös "letku" jonka päähän voi laittaa eri teriä, mutta päätin samalla kokeiöla poraa ilman letkua. 



Seuraavaksi vuorossa olisi linnaan asukkaiden teko, jotta linnan suunnittelu ja rakentaminen olisi jatkossa helpompaa, kun voi mittailla nuken kanssa. Asukkaat ajattelin tehdä samasta massasta, kuin mitä ostin Prismasta mutta valkoisesta sellaisesta. Sen jälkeen maalaan nuket ja talon rakennus voi alkaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti